0346-556736

Schilderkunst, beeldhouwkunst en grafiek (1850-1950)N I E U W !

'D E K U N S T K A S T V A N P Y G M A L I O N'

Kunsthandel Pygmalion is begonnen met een unieke podcastserie De Kunstkast van Pygmalion'.

Trailer 'De Kunstkast van Pygmalion'


In De Kunstkast van Pygmalion liggen allerlei verhalen over de liefde voor de kunst verborgen.
In deze podcastserie bespreekt de kunsthistoricus Jaap Versteegh de meest uiteenlopende aspecten van de kunstwereld met ter zake kundige experts. Zijn gasten in De Kunstkast variren van kunstenaars, museumdirecteuren en veilingmeesters tot aan lijstenmakers, restauratoren en kunstverzamelaars: allemaal spelen zij een eigen rol in deze enerverende wereld.

Dat leidt tot boeiende en persoonlijke gesprekken over de waarde van kunst, het doen van kunsthistorisch onderzoek, maar bovenal over de liefde voor de kunst.

Klik hier om naar het 'PODCAST' menu te gaan.


Wij wensen u veel luisterplezier.

~

G A L A T E A K U N S T P R IJ S 2021

De Galatea Kunstprijs is een jaarlijkse oeuvreprijs van de Galatea Foundation voor Nederlandse kunstenaars met een recent migratieverleden. De Galatea Foundation is een initiatief van Pygmalion Beeldende Kunst. In 2019 heeft de jury besloten de Galatea Kunstprijs ex aequo uit te reiken aan twee kunstenaars, beiden oorspronkelijk afkomstig uit Syri, te weten Raafat Ballan en Nawras Nahar. Het volledige juryrapport is na te lezen op de website van de Galatea Foundation (www.galateafoundation.org). In 2020 heeft de uitreiking van de Galatea Kunstprijs als gevolg van de Corona-pandemie niet kunnen plaatsvinden. Voor 2021 is de voorbereiding van de Galatea Kunstprijs echter weer in volle gang. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website www.galateafoundation.org.

~

David Oyens, Pijprokende man A A N G E K O C H T


Onlangs is door museum Boijmans van Beuningen deze krijttekening 'Pijprokende man'van David Oyens (1842-1902) uit onze collectie aangekocht.

David Oyens heeft hier zijn broer Pieter Oyens op sublieme wijze vereeuwigd met zwart krijt dat met een doezelaar is opgehaald, d.w.z. dat de lichte lijnen en vlekken daarmee zijn verkregen. De manchetten, het rookpluimpje, de handen, de knoopsgaten. Allemaal even meesterlijk.

Wij zijn blij dat deze bijzondere tekening zo een mooie bestemming heeft gekregen.

~

S C H E N K I N G A A N D O R D T S P A T R I C I E R S H U I S


Onlangs hebben wij het schilderij 'De Vermaning' van de Dordrechtse meester Machiel Versteegh (1756-1843) uit onze collectie geschonken aan Museum Het Dordts Patricirshuis. Wij meenden dat dit schilderij in een openbare collectie in Dordrecht behoorde en hadden enige tijd geleden reeds besloten het te schenken aan dit unieke en bijzonder charmante museum, dat gespecialiseerd is in de Nederlandse 18e eeuw.
Donderdag 11 oktober 2018 vond de officile overhandiging plaats. Wij waren zeer vereerd toen we bemerkten dat het museum voor deze bijzondere gelegenheid een feestelijke bijeenkomst had georganiseerd, waarvoor ook de pers en de donateurs van het museum waren uitgenodigd. Het was een heerlijke middag waar wij met veel plezier op terug kijken.

~
O P D E H O O G T E B L I J V E N
Twee keer per jaar organiseren wij in onze expositieruimte een tentoonstelling rond een thema of kunstenaar.
Via deze site kunt u daar meer over lezen en u kunt zich opgeven voor onze nieuwsbrief.
Bij 'Agenda' kunt u ook meer lezen over deze activiteiten.

Met vriendelijke groet,
Jaap Versteegh & Joke van Veen

N I E U W E A A N W I N S T E N


Le cuirassier [1890]
Henri Evenepoel   (1872-1899)

 
 
 
 
 
© 2021 Pygmalion Beeldende Kunst - Ontwerp feeb.nl - Techniek & Hosting Antenna        Privacyverklaring